/
EtusivuPääkirjoitusPaikalliset polttoaineetPelletitLämpö ja SähköYmpäristöUutisetAjassa

Ympäristö

Yksi piha, kiitos

Suomessa on voinut jo kauan ostaa talon, keittiöremontin tai uuden katon omakotitaloon avaimet käteen -periaatteella. Nyt Kekkilä kokeilee Espoossa, onko tällaiselle palvelukonseptille kysyntää pihan suhteen.


  
Lue myös

“Dialogi toimii, mutta vielä voi parantaa”

Vapon Suunta 11-12-13 -ympäristöseminaari tarjosi ajankohtaisia puheenvuoroja turvetuotannon ympäristövastuuohjelman etenemisestä. Ympäristöministeri Ville Niinistö esitti seminaarissa oman arvionsa Vapon ympäristövastuun kehittymisestä.

Lue lisää

Vastuuohjelma etenee aikataulussaan

Vapon toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny kertoi Vapon ympäristöseminaarissa olevansa tyytyväinen kaksi vuotta sitten käynnistetyn vastuuohjelman etenemiseen. Kaikki luvattu on edennyt aikataulussaan, ja lisäksi ohjelma on laajentunut koko ajan.

Lue lisää

Sedimenttien salaisuudet esiin

Geologian tutkimuskeskus GTK tutkii parhaillaan Suomen järvien sedimenttikerrostumia. Laaja tutkimushanke antaa vastauksen muun muassa siihen, ovatko järvet täyttymässä.

Lue lisää

Pyöreän pöydän ääressä

Tänä syksynä perustetun Vapon Clean Watersin kymmenen hengen tiimille on remontoitu raikkaat ja vähän normaalista poikkeavat työtilat Vapon pääkonttorin ensimmäiseen kerrokseen Jyväskylän Yrjönkadulle. Tilat tukevat tiimin uutta toimintatapaa.

Lue lisää

Ajantasaista tietoa kuormituksesta

Vapon ympäristöseminaarissa kuultiin ensimmäistä kertaa julkisesti tuloksia Metson maaliskuussa 2013 aloittamasta turvetuotantoalueiden jatkuvatoimisista kuormitusmittauksista.

Lue lisää
Aikaisemmissa lehdissä

Vapolla on kirkas visio vedestä

Vapo on historiansa aikana suunnitellut ja suunnitteluttanut, mitannut ja mittauttanut sekä rakentanut ja rakennuttanut satoja luonnonvesien vesienkäsittelyjärjestelmiä. Sille on vuosien aikana kertynyt ainutlaatuisen kokoinen mittausten, analyysien ja tutkimusraporttien tietokanta.

Lue lisää

Tieto vähentää tuskaa

Eräs sitkeimmin julkisuudessa vellovista myyteistä ovat metrien paksuiset, turvetuotannosta peräisin olevat sedimenttikerrostumat. GTK:n Keuruun Martinjärvellä ja Iso-Kivijärvellä tekemät vertailevat tutkimukset osoittavat kuitenkin, ettei turvetuotanto ole vaikuttanut merkittävästi Martinjärven sedimenttikertymään.

Lue lisää

Tuhkaa hyötykäyttöön

Turpeen ja puun yhteispoltossa syntyvä tuhka on tutkitusti hyvää metsien lannoitetta. Jatkossa yhä suurempi osa Vaponkin voima- ja lämpölaitoksissa syntyvästä tuhkasta menee tähän tarkoitukseen.

Lue lisää

Kumpulaan syntyi suo

Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan rakennettiin viime talven ja kevään aikana pala suomalaista suota. Jo nyt tältä muutaman kymmenen neliömetrin kokoiselta suolta saattaa bongata koko joukon suokasveja.

Lue lisää
Sivut: 1 2 3 4 ... 21 »